Se schimbă strategia de vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

11
Publicitate

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că întreaga campanie de vaccinare se va schimba, în sensul în care prioritatea autorităților se va îndrepta înspre persoanele vulnerabile în fața virusului Covid-19 și înspre copii. De asemenea, acesta spune că de acum înainte va fi mult mai important accesul oamenilor la tratamentul adecvat, potrivit digi24.ro.

„Strategia de aici înainte va fi puțin schimbată, în sensul în care ne interesează foarte mult să avem o rată suficient de bună de vaccinare la persoanele vulnerabile, să avem acces la medicația antivirală care să fie începută rapid după momentul diagnosticului.

Există în acest moment aceste centre de evaluarea medicală la nivel național care dă posibilitatea persoanelor care sunt diagnosticate să acceseze rapid serviciile medicale și să beneficieze de îngrijirile medicale corecte”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit sursei citate.

De asemenea, acesta a mai spus că vaccinarea obligatorie nu se va lua în calcul pentru că s-a dovedit că serul nu oprește transmiterea virusului, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron. Din acest motiv, vaccinarea trebuie să se îndrepte înspre persoanele vulnerabile, pentru care infectarea cu Covid-19 ar putea fi fatală.

Astfel, Valeriu Gheorghiță spune că cel mai important este ca oamenii să respecte normele sanitare, astfel încât să nu fie blocate principalele sectoare de activitate ale statului:

„Singura problemă pe care valul acesta o ridică la nivel global este absenteismul, faptul că foarte multe persoane au recomandare de izolare pentru că sunt testate pozitiv și respectiv contacții lor de carantinare. Acest lucru blochează foarte multe activități, cum se întâmplă și în sistemul medical.

Cum putem să combatem sau care ar fi măsurile imediate? Cred că este fără doar și poate să respectăm cât mai bine măsurile de protecție la locul de muncă, vorbim de mască. O testare mai fracventă pentru anumite categorii socio-profesională ar fi binevenită în această perioadă. Nu din rațiuni medicale, ci din a identifica mai rapid cazurile și a preîntâmpina apariția unor focare în astfel de sectoare de activitate”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit digi24.ro.

Totodată, acesta a atras atenția că în continuare rata de spitalizare și de internare în terapie intensivă este de două ori mai mare decât media europeană.

“În continuare, în România, rata de spitalizare și de internare în terapie intensivă este de două ori mai mare decât media europeană. Înseamnă că în România o persoană din 60 diagnosticate este internată, pe când în Europa în general o persoană din 100 este internată, deci rata de internare este de cam 1% în Europa.

În ceea ce privește rata de internare în terapie intensivă, cam o persoană din 500 în România se internează la ATI, pe când în Europa vorbim de o persoană dintr-o mie”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!