Se schimbă regulile de carantină! Persoanele vaccinate vor sta doar 5 zile, iar o categorie de persoane va fi scutită de carantinare

Publicitate

Regulile carantinării s-au schimbat o dată cu prelungirea stării de alertă. Astfel, persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor sta doar 5 zile în carantină, în timp ce persoanele nevaccinate vor sta 10, a declarat Raed Arafat, potrivit cotidianul.ro.

„Introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcți ai persoanelor confirmate pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2, cu duratele prevăzute anterior. Deci aceeași regulă va fi: dacă este persoană vaccinată sau trecută prin boală atunci are perioada de carantină de 5 zile, dacă persoana nu este vaccinată are perioadă de carantină de 10 zile”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

De asemenea, o altă modificare prevede introducerea excepției de la carantină pentru personalul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze, în zona exclusivă economică a României.

Și foarte important, reducerea duratei carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri și aplicarea termenelor pe care le prevede această hotărâre. Ce înseamnă asta? Dacă cineva a intrat, de exemplu, ieri și a primit decizie de carantină de 10 zile și este vaccinat sau este sau trecut prin boală, se reduce la 5 zile, dacă a primit de 14 zile, pentru că nu a avut test când a intrat în țară, se reduce tot la 5 zile. Se aplică regulile de aici”, a mai spus Arafat, potrivit cotidianul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!