Se reintroduc restricțiile pentru cei care vin în România din țări cu nivel superior de infectare COVID

Publicitate

Se reintroduc restricțiile pentru cei care vin în România din țări cu nivel superior de infectare COVID-19!

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat: „Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”.

Astfel, potrivit premierului, România va reintroduce restricţii pentru persoanele care vin din ţări care au un nivel de infectare superior – cei care stau mai puţin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar ceilalţi intră în carantină cu posibilitatea testării în a cincea zi (în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieşi din carantină).

Pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării, dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

Orban a mai spus, după videoconferinţa avută cu prefecţii, că a cerut intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii cu coronavirus.

Vă reamintim că România a înregistrat astăzi un record absolut al cazurilor noi de COVID, raportate la un interval de 24 de ore, 2158 de cazuri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!