Se reabilitează strada Gării din Târgoviște, în cadrul programului cu finanțare europeană de modernizare a transportului public local

Publicitate

La Târgoviște, după cum știți, se derulează, începând de săptămâna trecută, o nouă etapă în cadrul programului cu finanțare europeană de modernizare a transportului public local, cea care vizează infrastructura traseelor.

Este vorba despre lucrările de refacere și modernizare a coridoarelor de transport public de persoane, lucrări care au debutat, așa cum anunța primarul Cristian Stan săptămâna trecută, și pe strada Gării din Târgoviște.

Extrem de ”bombardată”, deși una dintre cele mai circulate artere, dată fiind apropierea de zona Pavcom, strada Gării va fi astfel refăcută, modernizată și transformată.

Singurul punct nevralgic în zonă va fi (încă) imobilul fostei unități poștale de la Gara Târgoviște Sud, o ruină care zace în zonă de zeci de ani, de când imobilul a fost spulberat de o explozie produsă de o scurgere de gaze. Clădirea este în custodia Poștei Române și au tot fost discuții, însă nefinalizate concret.

Vă reamintim că, tot în cadrul acestei a doua etape a proiectului european, săptămâna trecută au debutat lucrările de modernizare a pasajului peste calea ferată de pe DN 72, (zona Pavcom), lucrări care presupun reabilitarea de substanță a obiectivului, de la structura de rezistență, până la refacerea integrală a căii de rulare, a trotuarelor, a hidroizolației, a rosturilor sau a parapeților.

De asemenea, vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Investiția presupune ca toate stațiile și mijloacele de transport să fie fi monitorizate video, să aibă sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED. De asemenea, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră ”mama și copilul”, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

Valoarea contractului de execuție este de 50.649.225,49 lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!