Se majorează alocațiile și pensiile. Vezi cu cât

Publicitate

Deși s-a anunțat că alocațiile copiilor vor crește cu 20% în iulie 2021 și cu încă 20% în ianuarie 2022, se pare că acum procentul a rămas la 20%, după cum spune Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, potrivit Dcnews.ro. De asemenea, acesta spune că de la începutul anului 2022 pensiile vor fi majorate cu un procent de 6%.

„Cred că va fi o creștere a pensiilor de la 1 ianuarie, undeva la 6%. Oricum, un lucru este cert: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022”, a precizat Dan Vîlceanu, într-un interviu la Antena 3. Întrebat dacă e vreo șansă pentru a fi ajustat procentul, ministrul a precizat că se poate face acest lucru dacă există o rezervă bugetară, „dar rămâne de văzut, suntem într-o procedură de reducere a deficitului”, spune ministrul Finanțelor, potrivit Dcnews.ro.

Referitor la situația alocațiilor, care trebuiau majorate încă din timpul verii, Dan Vîlceanu spune că în acest moment există o singură majorare, și anume cea prevăzută pentru ianuarie 2022:

„Există un calendar din punct de vedere al alocațiilor și ne vom ține de el. Nu aș vrea să intru în calcule suplimentare. (…) Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și de 234 sau 243 de lei de pentru copiii mai mari de 2 ani”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!