Se lucrează în ritm alert pe Calea Domnească din Târgoviște! Ce străzi sunt „la rând” pentru lucrări de reabilitare și modernizare

Publicitate

Cel mai mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște, din ultimii 10 ani, continuă!

Se lucrează pe Calea Domnească prelungire cu Calea București! Ritmul lucrărilor este unul alert, se asfaltează și noaptea, și ziua, se lucrează pe tronsoane, astfel încât disconfortul să nu fie chiar atât de mare, iar artera, deosebit de solicitată, să fie redată repede circulației rutiere.

În cadrul unei finanțări nerambursabile cu o valoare de 21.539.674,38 lei, Bulevardele Independenței și Libertății, Calea Domnească, străzile 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”!

Durata de implementare nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Cel de-al doilea proiect din cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, aferent reabilitării străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu, va demara curând, licitația de execuție fiind finalizată!

„Dacă acestor investiții le adăugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafărului, în privința căruia a fost emis ordinul de reluare a lucrărilor, intervențiile care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru”, a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legătură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legătură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 m.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!