Se lucrează de zor la noua autogară a Târgoviștei! Obiectivul de pe Calea Ialomiței prinde contur tot mai mult

Publicitate

Municipiul Târgoviște va avea în curând o nouă autogară, ce se va intinde pe o suprafață de aproximativ 17.000 metri pătrați, pe Calea Ialomiței, în apropierea Complexului Turistic de Natație și a Oborului.

Singurul obiectiv de acest gen din ultimii 30 de ani construit în fosta cetate de scaun a Țării Românești începe să prindă contur tot mai mult. Zi de zi se lucrează de zor pentru că această să fie terminată până finalul anului viitor. Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Astăzi, Cristian Stan, primarul Târgoviștei, a oferit noi cele mai noi informații și imagini de la viitoarea automată a municipiului.

“Continuăm dezvoltarea orașului nostru cu ajutorul banilor europeni! Noua autogară principală a municipiului Târgoviște, singura construită în ultimii 30 de ani în urbea noastră, începe să se contureze.

Obiectivul, situat pe strada Calea Ialomiței, va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, sunt reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), sunt modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, depoul de pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități”, a transmis Cristian Stan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!