Se lucrează de zor la cel mai mare parc din Târgoviște! Ultimele noutăți de pe șantier oferite de primarul municipiului

Publicitate

Se lucrează la ceea ce va fi cel mai mare parc din Târgoviște, perioada raportată fiind cea de după 1989.

Astfel, în cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp este implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale.

Viitorul parc va avea un loc de joacă, o fântână arteziană, o scenă cu gradenă, un foișor și piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

Totodată, parcul va fi dotat cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune, cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

”Astăzi, am fost prezent pe șantierul care vizează construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani!

Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul de regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia, dar și cu proiectul de punere în valoare și de amenajare peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății”, a declarat primarul municipiului, Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Lucrările au debutat la începutul acestui an.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!