Se întorc ninsorile! Dâmbovița, sub Cod galben de vreme rea

Publicitate

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare Cod galben de ninsori, viscol și vânt puternic pentru mai multe județe din țară,  inclusiv pentru  Dâmbovița.

O primă avertizare de ninsori și viscol este valabilă în intervalul 3 februarie 2023, ora 10.00 – 5 februarie 2023, ora 18:00. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Totodată, meteorologii au emis și o informare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă de astăzi, 03 februarie, ora 20:00 până , 05 februarie, la ora 18:00.

În intervalul specificat, la altitudini mai mari de 1800 metri, va ninge și vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!