Se încalcă regulile privind epidemia COVID – 19! Numeroși dâmbovițeni care trebuiau să se afle în izolare la domiciliu s-au prezentat la ghișeele S.P.C.R.P.C.I.V.

Publicitate

Dâmbovițenii par să nu respecte prea mult regulile privind epidemia COVID -19.

Chiar dacă a fost decretată starea de urgență, mai mulți dâmbovițeni care trebuiau să se afle în izolare la domiciliu sau veniți din zone de risc,  s-au prezentat la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat S.P.C.R.P.C.I.V, aceștia s-au prezentat la ghișee pentru preschimbarea permiselor de conducere, înmatriculări/ transcrieri, radieri sau pentru aurorizații de circulație provizorie.

Conducerea instituției sugerează dâmbovițenilor aflați în izolare la domiciliu, dar  și persoanelor venite din zone de risc să se prezinte la ghișee numai în momentul când li s-au ridicat măsura de autoizolare.

“Având în vedere că zilnic, se prezintă persoane izolate la domiciliu sau persoane sosite din zonele de risc (care pot fi consultate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică – Lista zonelor afectate) printre cele programate la preschimbarea permiselor de conducere, înmatriculare/transcriere, radiere, autorizație de circulație provizorie, vă rugăm să nu vă mai prezentați decât la ridicarea măsurii de autoizolare și atunci când nu prezentați simptome specifice COVID-19.

Menționăm că lista persoanelor programate a se prezenta la sediul serviciului nostru este verificată și identificăm foarte ușor persoanele izolate la domiciliu, sens în care vă rugăm să nu încălcați interdicția izolării și vă atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea răspândirii bolilor infectocontagioase, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată într-un comunicat S.P.C.R.C.I.V.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!