Se impune starea de urgență din nou în România? Ministrul Sănătății a venit cu noi informații în acest sens

Publicitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că, în acest moment, nu se impune instituirea stării de urgenţă, dar se impune respectarea regulilor de protecţie sanitară pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta”, a oficialul de la Sănătate, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Ministrul a precizat că aplicarea normelor privind protecţia sanitară a fost discutată cu inspectorii şcolari în cadrul unei reuniunii la Ministerul Educaţiei, la care a participat şi premierul Ludovic Orban.

„Am discutat la Ministerul Educaţiei, tocmai acest lucru cu toţi inspectorii şcolari judeţeni, avem un parteneriat, atît noi, părinţii, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectăm”, a spus Tătaru.

Pe de altă parte, tot astăzi, în ședința de guvern, Ministrul Sănătăţii a precizat că a dispus reactivarea tuturor spitalelor COVID.

Astăzi, 2 octombrie, pentru a treia zi consecutiv, România a înregistrat peste 2000 de cazuri noi de COVID-19.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!