Se extinde lista de medicamente gratuite și compensate începând de la 1 aprilie. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va extinde lista medicamentelor gratuite și compensate începând cu 1 aprilie 2022. Acesta a menționat că vor fi introduse 34 de noi medicamente.

Anunțul a fost făcut după ce Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi a medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, scrie ziarulunirea.ro.

Cele mai multe dintre aceste medicamente sunt destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom). Pe aceeași listă se găsesc medicamente pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare -hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar, scrie sursa citată.

„Continuăm creșterea accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite din acest an pentru pacienții cu boli cronice grave”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!