Se complică lucrurile în Dâmbovița din cauza coronavirusului! Alte trei comune propuse pentru carantinare

Publicitate

Situație extrem de complicată pentru trei comune din județul Dâmbovița. Cum rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele zile, localitățile Moțăieni, Ocnița ai Ulmi sunt propuse pentru carantinare zonală.

“Având în vedere incidența cumulată a cazurilor, înregistrată la data de 14.10.2020, ce depășește 3/1000 de locuitori, pentru comunele Moțăieni, Ulmi și Ocnița, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, a întocmit câteun raport de evaluare pentru fiecare, astfel că nu s-au întrunit condițiile, prevăzute de legislația în vigoare, care să impună carantină zonală.

Precizăm că unitățile școlare de pe raza celor 3 UAT-uri menționate vor intra, potrivit Hotărârii CJSU nr. 48/25.10.2020, în scenariul 3 de funcționare.

Autoritățile județene și locale vor monitoriza cu atenție evoluția situației epidemiologice, iar în funcție de aceasta se vor reanaliza toate aspectele care pot conduce la instituirea de noi măsuri.

Solicitităm în continuare tuturor cetățenilor să manifeste responsabilitate și rigoare în respectarea măsurilor stabilite de către autorități pentru prevenirea răspândirii.

UAT Răzvad unde incidența a depășit 3/1000, este, în acest moment, în analiza DSP Dâmbovița”, reiese dintr-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Până acum, în Dâmbovița a fost carantinat doar satul Dobra.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!