Se cer lucrări urgente la podul de la Pietroșița. Deputatul Oana Vlăducă, interpelare pentru ministrul Transporturilor

Publicitate

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, interpelat din nou de deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă. De data asta parlamentarul a semnalat oficialului de la București o problemă pe care au ridicat-o și autoritățile administrației publice județene și locale, respectiv necesitatea intervenției cu lucrări de amenajare și consolidare a albiei râului Ialomița, în zona podului situat pe DN 71, în comuna Pietroșița.

Situația este următoarea: din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimii doi ani și a debitelor excepționale produse pe cursul râului Ialomița, au avut loc eroziuni ale malurilor, atât în amonte, cât și în aval de pod. Pragul de fund parțial degradat și lipsa lucrărilor de amenajare a albiei pe zona de siguranță a obiectivului pot conduce la avarierea infrastructurii și închiderea circulației rutiere la repetarea viiturilor pe cursul de apă.

”În răspunsul pe care Ministerul Transporturilor l-a transmis Consiliului Județean Dâmbovița la o scrisoare similară, se precizează că obiectivul de care facem vorbire este parte a investiției „Drum Trans-Regio A1 – Bâldana – Târgoviște – Sinaia” (cuprinsă în Master Planul General de Transport al României), având un orizont de timp neprecizat. Din păcate, situația actuală impune demersuri de urgentare a lucrărilor. În acest sens, vă rog să analizați și să susțineți eforturile noastre către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. pentru includerea în bugetul anului 2018 a lucrărilor specifice de punere în siguranță a podului, după expertizare”, a cerut deputatul social democrat de Dâmbovița.

(Sursa FOTO: Mapio.net)

Oana Vlăducă

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!