Se caută soluții pentru uzinele Dragomirești, Mija și Automecanica Moreni! Ministrul Economiei a ajuns în Dâmbovița

Publicitate

Se caută soluții pentru industria de apărare, pentru revigorarea unităților de profil din Dâmbovița!

Astăzi, la Mija, a avut loc o întâlnire la care au participat ministrul Economiei, Florin Spătaru, europarlamentarul Mihai Tudose și senatorul Titus Corlățean, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și liderii Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.

Concluzia întrevederii este că și acest sector poate fi salvat prin investiții pe fonduri europene.

”Industria de apărare poate redeveni o componentă importantă a economiei naționale, dar și a județului Dâmbovița. Pentru a fi competitivi, trebuie să avem însă în vedere retehnologizarea liniilor și echipamentelor de producție, investiții pentru care trebuie să luăm în calcul accesarea de fonduri europene.

Uzinele din țară, dar și cele dâmbovițene, UPS Dragomireşti, UM Mija şi Uzina Automecanica Moreni, trebuie să țină pasul într-un mediu concurențial extrem de puternic. Accesul pe piața externă este condiționat clar de calitatea produselor livrate și de prețul acestora, iar pentru ca ambii factori să fie îndepliniți, avem nevoie de sprijinul ministrului Florin Spătaru”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Secțiunea pentru atașamente

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!