Se caută soluții pentru extinderea capacității de tratare a dâmbovițenilor în spitalele din județ. Numărul cazurilor de COVID-19 cu spitalizare, din ce în ce mai mare

Publicitate

Numărul tot mai mare al cazurilor de dâmbovițeni care au nevoie de spitalizare din cauza infectării cu COVID-19 a determinat conducerea Consiliului Județean Dâmbovița să invite la discuții și analiză managerii  spitalelor din județ, dar și mai mulți primari.

Astăzi, la sediul CJD, conducerea instituției a purtat discuții cu primarii și managerii de spitale din Pucioasa, Găești și Moreni,  precum și cu managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu.

Astăzi, în Dâmbovița, numărul cazurilor noi raportate a fost în scădere foarte ușoară față de ultimele zile, 98 de noi îmbolnăviri.

Rata infectărilor per total județ este de 2,69, însă sunt cinci localități în carantină și mai multe orașe cu coeficienți peste 4, caz în care măsurile sanitare sunt mai restrictive.

”Discuțiile au avut ca scop principal extinderea capacității de tratare a dâmbovițenilor în spitalele din județ, iar angajamentele ferme luate atât de primarii prezenți, cât și de managerii spitalelor vor diminua riscul ca unitățile sanitare să nu poată trata pacienții care au nevoie de ajutor.

Voi susține din toate punctele de vedere administrațiile locale și spitalele dâmbovițene, astfel încât acestea să poată face față unui flux crescut al cazurilor de COVID-19!

Mulțumesc pentru participare managerului Spitalului Orășenesc Moreni, Ileana Firoiu, managerului Spitalului Orășenesc Găești, dr. Laurențiu Belușică, și directorului medical al Spitalului Orășenesc Pucioasa, Cioroba Gabriel, dar și primarilor Constantin Ana, Grigore Grigore și Dinu Constantin”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!