Se anunță noi restricții în România

Publicitate

Ludovic Orban, premierul României, a declarat, astăzi, că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu COVID-19. Luni după-amiază va avea loc loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență aunde ar putea fi adoptate noi măsuri de protecție. Premierul a spus că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

“Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice. De acea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astzăi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a precizat premierul.

La ședința CNSU de luni după-amiază ar putea fi adoptate și măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. O sesizare în acest sens a fost anunțată deja de prefectul Capitalei, după șeeința comitetului municipal.

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!