Școlile pot decide dacă fac sau nu cursuri pe 23 decembrie

Publicitate

Ministrul Educației a anunțat cum se vor desfășura cursurile în 23 decembrie. Sorin Cîmpeanu a precizat, vineri, că fiecare școală va decide dacă îi va chema sau nu pe elevi la ore în această zi.

“Dată fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus pentru copii și cadre didactice, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat că a luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!