Școlile din Corbii Mari, pregătite pentru noul an școlar. Primăria din comună oferă tablete tuturor elevilor

Publicitate

Toți elevii înscriși la școlile din comuna Corbii Mari vor primi tablete gratis, în anul școlar 2020-2021.

Primăria Corbii Mari va distribui 817 tablete, iar distribuția acestora va începe de mâine, 14 septembrie, când va debuta noul an școlar.

“De luni, vom începe distribuirea tabletelor către familiile din comună, după un grafic pe care-l vom stabili împreună cu doamnele directoare ale unităților de învățământ, pentru a evita aglomerarea școlilor. Toți elevii (clasele 0-VIII) din comuna Corbii Mari vor primi câte o tabletă. Acestea au fost achiziționate din bugetul local al Primăriei. Face parte din efortul nostru de a oferi șanse corecte la educație, într-o perioadă atât de dificilă”, a trasmis Ionuț Bămică, primarul comunei Corbii Mari, pe Facebook.

Până în acest moment, comuna Corbii Mari se află în scenariul verde, fapt  ce înseamnă că elevii vor fi prezenți fizic la școală, începând de mâine. De asemenea, dacă va trece pe învățământul hibrid sau online, școlile din comuna Corbii Mari sunt pregătite pentru noul an școlar. ”

Vom începe școlile și gradinițele din toată comuna în scenariul – Toți copiii vor merge la școală/grădiniță) –  conform Hotărârii Nr. 42, din 10.09.2020, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Am asigurat materiale necesare din bugetul propriu al comunei noastre: măști de protecție pentru elevi, cadre didactice și personal auxiliar, dezinfectant pentru mâini, dezinfectant suprafețe (bănci, catedre), dezinfectant pardoseli, săpun lichid, transportul școlar, vom începe distribuția tabletelor de luni, conform unui grafic stabilit de doamnele director pe fiecare clasă în parte, ca să evităm aglomerarea unităților școlare (fiecare părinte va fi anunțat de cadrul didactic responsabil pentru fiecare clasă – învățător sau diriginte – când va veni să ridice tableta)”, a mai transmis edilul comunei Corbii Mari pe Facebook.

Corbii Mari este a doua comună din județul Dâmbovița, după Răzvad, unde primăria oferă gratis tablete tuturor copiilor.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!