”Școala verde din viitor”, un proiect implementat în 11 țări, la Biblioteca Gura Ocniței

Publicitate

“Champion Kids” – Gura Ocniței este prima echipă din comuna dâmbovițeană care participă la nivel național, alături de alte echipe de copii din țară, la programul ”Școala Verde din Viitor!”

Metodologia „Școala din viitor” este o propunere didactică inovatoare pentru dezvoltarea abilităților digitale prin jocuri și experimente. Aceasta a fost concepută de către Fundația Vodafone Spania și Universitatea din Salamanca în cadrul programului “DigiCraft” și preluată în țara noastră de Fundația Vodafone România.

La Gura Ocniței, cu ajutorul programului Google Street View, împreună cu copiii, angajații și coordonatorii din cadrul Bibliotecii Comunale, au reușit să digitalizeze o parte din bibliotecă, realizând o poză la 360 grade.

Prima provocare în cadrul programului – ”De-a v-ați ascunselea” – a fost îndeplinită cu success de Biblioteca Gura Ocniței & Champion Kids.

Prima activitate din cadrul proiectului ”Școala verde din viitor” s-a desfășurat și la Biblioteca Gura Ocniței cu alte două grupe de copii – “Micii exploratori”  și “Grupa fluturașilor”.

Și ei au participat la provocarea săptămânii ”De-a v-ați ascunselea”, în cadrul căreia fiecare membru al echipei a digitalizat o  parte din bibliotecă făcând o poză la 360 de grade cu ajutorul aplicației Google Street View.

”Școala verde din viitor” este un parteneriat între Fundația Vodafone România și Fundația Progress, prin intermediul căruia copiii din cluburile CODE Kids accesează resursele educaționale de pe platforma ”Școala din viitor” și sunt angrenați în găsirea unor soluții verzi pentru comunitățile în care trăiesc.

”Școala din viitor” face parte din programul Skills Upload Jr. – o inițiativă a Fundațiilor Vodafone din 11 țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

Metodologia „Școala din viitor” a luat naștere din colaborarea specialiștilor în educație și tehnologie din cadrul Universității din Salamanca. Este concepută pentru a parcurge cele cinci domenii de competență definite în cadrul DigComp, atât cu băieți, cât și cu și fete, identificând ce abilități specifice trebuie să își dezvolte aceștia și stabilind obiective specifice pentru fiecare interval de vârstă.

Metodologia se bazează pe învățarea în echipă și încurajează participarea activă a elevilor prin jocuri și experimente, într-un context care le stimulează curiozitatea, creativitatea și dezvoltarea emoțională pozitivă.

Copilul este plasat permanent în centrul învățării, prezentându-i-se abilitățile digitale într-un mod inedit și atractiv, prin utilizarea tehnologiilor emergente. Respectul pentru mediu, reciclarea și utilizarea responsabilă a dispozitivelor sunt alte tendințe promovate de acest program.

De asemenea, se urmărește armonizarea lumii digitale cu cea analogică, propunându-se activități care nu se bazează doar pe utilizarea dispozitivelor electronice, ci implică și dezvoltarea abilităților motorii și cognitive, a gândirii logice și a muncii în echipă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!