Școala s-a reluat în această dimineață, elevii au revenit în bănci! Situația din județul Dâmbovița

Publicitate

Cu temele făcute, cu ghiozdanele pregătite, zeci de mii de elevi din județul Dâmbovița s-au reîntors, astăzi, la școală. Cu toții încep semestrul al doilea, alături de colegi și profesori. Foarte mulți părinți răsuflă ușurați că odrasele lor au scăpat de cursurile online, însă în același timp, se tem de riscul ridicat de îmbolnăvire. De asemenea profesorii, așteaptă cu sufletul la gură să fie vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2.

Preșcolarii și o parte dintre din elevi și liceeni revin, astăzi, în bănci. Astfel, pentru unii, în semestrul doilea cursurile vor avea loc față în față după o pauză de mai bine de trei luni, timp în care au fost mutate în online. În funcție de cum va evolua situația epidemiologică, este posibil ca și restul elevilor să se întoarcă la școală în săptămânile următoare, în localitățile unde se vor înregistra puține cazuri noi de coronavirus.

Iată cum se prezintă situația din învățământul dâmbovițean în prima zi din semestrul al doilea:

-În scenariul verde, în care toți preșcolarii și elevii merg la grădiniță, școală și liceu, vor fi redeschise 319 unități de învățământ, în cadrul cărora se vor regăsi 34 144 de copii;

-În scenariul galben, în care fac școală fizic preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale (VIII-a, XII-a și a XIII-a) se regăsesc 172 de unități de învățământ. În acest scenariu, 17 444 de elevi merg fizic la școală, iar alți 14 426 vor face cursuri online.

-În scenariul roșu se găsesc doar 14 unități școlare, din comunele Văleni Dâmbovița, Bărbulețu și Crevedia. În aceste localități, merg la școală doar copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar, unde 620 de copii vor fi prezenți în unitățile școlare, iar 335 de copii vor face cursuri online.

În total, în județul Dâmbovița există 505 de unități de învățământ, fiind deservite de un număr de 4 464 de cadre didactice.

În județul Dâmbovița, directorii de școli au avut un sfârșit de săptămână plin, în care au pus la punct ultimele detalii pentru primirea copiilor. S-au stabilit traseele, prin școală, orarul a fost refăcut, s-au aerisit și dezinfectat clasele. Elevii și personalul didactic, didactic auxiliar nedidactic vor purta mască de protecție în permanență, în timpul orelor și în timpul pauzelor, în interior și exterior. Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor.

Părinții nu au voie în curtea unității de învățământ și nu pot însoți copiii în grădiniță sau în școală, decât în cazuri speciale, aprobate de conducere. Părinții au obligația să anunțe unitatea de învățământ dacă un copil lipsește din cauză că prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2, dacă a fost deja confirmat sau dacă este contact direct al unei persoane cu COVID și este în carantină.

„După prima oră de cursuri, totul este foarte bine. Nu a existat niciun incident în vreo unitate de învățământ. Au început cursurile conform scenariilor aprobate în funcție de rata de incidență a fiecărei localități. Toate unitățile școlare au luat măsuri pentru respectarea ordinului comun, stabilind traseele și circuitele. De asemenea, toate școlile, liceele și grădinițele au suficiente echipamente de protecție, precum ar fi măști, dezinfectant și altele”, ne-a precizat inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, Cătălina Homeghiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!