Școala ”Matei Basarab” din Târgoviște, beneficiara celui mai mare proiect pe fonduri europene

Publicitate

Încă o unitate de învățământ din Târgoviște a intrat pe drumul reabilitării și al modernizării!

Au debutat lucrările care vizează proiectul denumit „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale Matei Basarab”.

Aceasta este cea mai mare investiție pe fonduri europene de care a beneficiat vreodată o unitate de învățământ din Târgoviște.
Astfel, potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, ”școala va fi reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi și de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări gospodărești, de dotări și echipament sportiv pentru sală de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou”.
Valoarea contractului de finanțare este de 22.223.977,79 lei, a contractului de execuție de lucrări este de 14.201.414,90 lei, fără TVA, sursa de finanțare este asigurată prin POR 2014-2020.

”La finalizarea lucrărilor, acestă unitate de învățământ va fi una dintre cele mai moderne din România”, a mai precizat edilul.

La vizita de lucru desfășurată pe șantierul Școlii, a participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!