Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu”, o emblemă a învățământului găeștean! A fost reabilitată și modernizată într-un timp extrem de scurt

Publicitate

Veste excelentă pentru elevii Școlii Gimnaziale „Șerban Cioculescu” din orașul Găești! Începând de astăzi, aceștia vor putea învăța într-o școală complet nouă, după ce unitatea școlară a fost reabilitată, modernizată și dotată în totalitate. Valoarea totală a investiției, pe fonduri europene, a fost de 2,7 milioane de euro. Timpul de execuție al lucrărilor a fost unul extrem de scurt: 28 august – 15 decembrie 2023. Potrivit primarului orașului Găești, investițiile în învățământ nu se vor opri aici și vor continua și pe parcursul acestui an.

„Elevii și profesorii revin acasă și vor găsi o școală care arată excepțional. Am derulat un proiect de reabilitare și modernizare, în valoare de 2,7 milioane de euro. Contribuția Primăriei Găești fiind doar 50.000 de euro.

A fost o mare provocare datorită timpului scurt de execuție, 28 august – 15 decembrie 2023. A fost un efort fantastic, dar satisfacția celor implicați este una enormă. Am demonstrat încă o dată că suntem oamenii faptelor. Am schimbat tot: gardul exterior, acoperișul, reabilitare termică exterioară, panouri solare și avem apă caldă la interior, instalații termice, electrice, sanitare și echipamente pentru siguranța elevilor.

Au fost modernizate 27 de săli de clasă, birourile, cancelaria, grupurile sanitare și cabinetul medical. Au fost achiziționate mobilier și echipamente digitale pentru toate sălile de clasă, care cuprins bănci, scaune, table inteligente, video proiectoare și multifuncționale.

Investițiile nu se opresc aici. Avem un nou proiect pregătit pe care îl vom depune în primăvară pe fonduri europene și lângă sala de sport vom construi un corp de clădire, cu opt săli de clasă, trei laboratoare de istorie, chimie, fizică, o sală multifuncțională și birouri pentru administrație.

De asemenea, avem semnat un contract de finanțare de 1,6 milioane de euro prin care vom dota grădinițele, școlile și liceele din oraș cu echipamente digitale și mobilier de ultimă generație. Din această sumă, Școlii „Șerban Cioculescu” îi revin 240.000 de euro”, a precizat primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!