Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște va face obiectul unui amplu proiect de renovare energetică. Anunțul a fost făcut de primarul Cristian Stan

Publicitate

Un alt contract de finanțare a fost semnat astăzi și încă 11.188.101,87 lei, fonduri nerambursabile pentru învățâmântul târgoviștean!

Potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște va face obiectul unui proiect important de renovare energetică.

În cadrul investiției vor fi realizate intervenții prin care întreaga unitate de învățământ va fi termoizolată, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate echipamente alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc.

„Finanțarea lucrărilor este asigurată prin Planul național de redresare și reziliență, Componenta C5 – Runda 2 – Valul renovării, iar în perioada următoare vor debuta procedurile de achiziție publică aferente execuției”, a precizat edilul.

Vă reamintim că, în ultimii ani, infrastructura de învățământ târgovișteană este într-o transformare fără precedent, licee, școli, grădinițe și creșe fiind reabilitate, extinse, modernizate și dotate cu ajutorul finanțărilor europene sau guvernamentale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!