Școala de la Cucuteni – Moțăieni, readusă la viață. Copiii sunt așteptați la școala de vară | FOTO

Publicitate

Inițiativă a Asociației Literata din Târgoviște pentru a readuce la viață școala de la Cucureni! Membrii Asociației se află la acest moment în plin proces de reamenajare a şcolii părăsite din satul Cucuteni (comuna Moţăieni, lângă Fieni), pentru a înfiinţa o școală de vară în beneficiul tuturor copiilor interesaţi.

Astfel, începând cu data de 15 iunie, odată cu începerea vacanţei de vară, vor fi primate aici grupuri de copii care, pe parcursul unei zile, vor fi introduse în atmosfera veche a satului românesc, li se va vorbi despre valorile autentice ale mediului rural, vor face excursii în zona înconjurătoare şi turul satului cu căruţa tradiţională, vor desfăşura activităţi sportive şi multe altele.

Şcoala, situată la marginea satului Cucuteni într-o zonă foarte liniştită şi pitorească, cu dealuri şi păduri, a fost închisă din cauza numărului mic de copii din sat, ca în multe alte astfel de situații din țară.

Din 2018, Asociaţia Literata a început să efectueze activităţi de igienizare a şcolii, de consolidare şi de îmbunătăţire a facilităţilor oferite (ex. construire terasă exterioară, refacere instalaţie electrică, amenajare cuptor exterior tradiţional, construire grup sanitar).

Dacă există persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine aceste proiect o pot face prin efectuarea de sponsorizări (în bani sau în diverse obiecte), Asociaţia Literata fiind înscrisă în Registrul entităţilor pentru care se acordă deduceri fiscale organizat de ANAF. Astfel, sponsorii îşi pot diminua impozitele cu sumele sponsorizate, după cum urmează.

Asociația Literata derulează în prezent și alte proiecte în beneficiul copiilor, cum ar fi clubul de șah, clubul de modelism sau ansamblul coral, toate acestea fiind gratuite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!