Schimbări în ceea ce privește deschiderea anului școlar: După 6 cazuri la mia de locuitori, toți elevii trec în online!

Publicitate

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au făcut câteva declarații pentru a pune la punct toate amănuntele redeschiderii școlilor. Aceștia au revenit în fața opiniei publice după ce în ultimele zile au fost făcute mai multe presupuneri referitoare la revenirea în bănci.

Pentru că anul școlar 2021-2022 este marcat tot de un început pandemic, ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a punctat care sunt cele două scenarii după care va funcționa învățământul. Primul scenariu va rămâne cel stabilit: până la atingerea ratei de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori, toate școlile rămân deschise, cu prezență fizică.

Ceea ce este nou se referă la momentul în care rata de infectare trece de limita stabilită a numărului de persoane infectate, pentru că atunci toate orele se vor muta în online, excepție făcând doar creșele, grădinițele și școlile speciale, anunță ministrul.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a menționat necesitatea respectării măsurilor preventive, precum distanțarea fizică, aerisirea claselor, a sălilor de cantină sau a sălilor de sport, purtarea măștii de tip medical. Aceasta a menționat că dacă unul dintre elevii va fi testat pozitiv, restul colegilor se vor muta în online pentru 14 zile, dar se poate reveni după 8 zile dacă toți copiii sunt testați cu ajutorul testelor rapide făcute în școli sau prin echipele de la DSP.

Pentru elevii din clasele a VII-a, a VII-a și de la liceu situația va fi diferită. Cei vaccinați sau care au trecut prin boală pot continua cursurile fizic, în timp ce ceilalți vor trece în online pentru 14 zile, cu posibilitatea revenirii în ziua a 8-a cu testare.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a amintit posibilitatea elevilor, mai mari de 12 ani, de a se vaccina, menționând că și aceasta este o posibilitate de a ține sub control virusul.

În ceea ce privește vaccinarea, ea se poate realiza în unitatea de învățământ, dacă există personal medical, cu ajutorul echipelor DSP sau la centrele medicale aflate în apropiere.

Deși ministrul Educației se arată optimist, regulile stricte și condiționările vor rămâne la ordinea zilei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!