Schimbare radicală privind vaccinarea! Imunizarea Covid-19 va fi preluată de medicii de familie

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în acest moment este luată în discuție situația vaccinurilor anti-Covid-19, întrucât acestea ar putea fi administrate de către medicii de familie. Potrivit acestuia, Centrele de Vaccinare își intră în rol, de obicei, atunci când este vorba despre o urgență de sănătate.

“Da, există astfel de discuții. Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuția de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit cotidianul.ro.

Ministrul Sănătății a spus că având în vedere faptul că centrele de vaccinare se închid rând pe rând, responsabilitatea administrării serului s-ar muta pe umerii medicilor de familie în cel mai scurt timp. Ministrul Sănătății a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări, sursa scrie citată.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!