Scandalul Kaufland capătă proporții! Asociația Pro Consumatori îndeamnă oamenii să boicoteze aceste magazine

Publicitate

Supermarket-ul Kaufland a stârnit un imens scandal în rândul opiniei publice din România, după ce reprezentanții Kaufland au așezat un gard în interior pentru a delimita spațiile de acces al persoanelor vaccinate de cele nevaccinate. Noua decizie a revoltat atât clienții, cât și autoritățile. Această metodă ducând practic la o discriminare pe față.

Asociația Pro Consumatori se arată revoltată de gestul făcut de cei de la Kaufland și au anunțat că a sesizat mai multe instituții, printre care și Ambasada Germaniei la București. Asociația a condamnat instalarea acestor garduri și îndeamnă oamenii să boicoteze magazinele Kaufland pentru acest gest.

„Asociația Pro Consumatori a sesizat următoarele instituții ale statului român: Ministerul Afacerilor Interne – Raed Arafat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Dan Paul Iamandi, general maior și inspector general, precum și SC Kaufland România SCS, în legătură cu gestul ofensator la adresa consumatorilor prin amplasarea unor garduri din plasă de sârmă de 2 metri montate în interiorul magazinelor Kaufland pentru a separa intrarea în magazin de accesul la cele 3-4 magazine din interiorul magazinelor Kaufland, cum ar fi farmacii, cofetării si magazine de produse naturiste, pe motiv de certificat de vaccinare.

Asociația a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor.

Această acțiune luată la nivelul conducerii executive a SC Kaufland România SCS le amintește românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separați pe criterii ideologice și nu numai! O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, au transmis membrii Asociației Pro Consumatori în comunicat.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!