Scandalul bugetului. Județul Dâmbovița, pe lista tăierilor și a diminuărilor

Publicitate

Președintele PSD și al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, acuză că ”bugetul propus de actualul Guvern înseamnă pentru județ doar tăieri și diminuări. Sumele alocate județului Dâmbovița sunt mai mici cu 20.000.000 de lei (200 de miliarde lei vechi), față de anul 2020”, a declarat revoltat Corneliu Ștefan.

Potrivit acestuia, faptul că bugetul este micșorat grosolan înseamnă următoarele: ”Mai puține investiții. Nu vor fi bani suficienți pentru drumurile din județul nostru și trebuie să amânăm reparațiile pe anumite tronsoane.  Sunt proiecte cu fonduri europene care necesită cofinanțare. Se pot pierde finanțări europene pentru că administrația județului nu are suficienți bani pentru a achita cota ce îi revine.  Programul Județean de Dezvoltare Locală va acoperi mai puțin din nevoile primăriilor dâmbovițene. Asta înseamnă că autoritățile locale vor fi văduvite de o parte a fondurilor pe care le-ar fi investit în infrastructura de drumuri, apă, canal, în mediu, sport, educaţie, sănătate, situaţii de urgenţă şi în alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate”, a precizat președintele PSD și al CJD.

Care vor fi consecințele în plan local? ”Asocierile Consiliului Județean Dâmbovița cu primăriile dâmbovițene se vor diminua. Zeci de localități vor fi obligate să renunțe la asfaltări, la reabilitarea, modernizarea sau construirea de grădinițe și dispensare medicale. Din cauza lipsei banilor, vor fi diminuate drastic finanțările pentru fotbal, cultură și pentru biblioteci. Municipiile, orașele și comunele din Dâmbovița sunt și ele afectate de lipsa de responsabilitate a actualului Guvern. Acestea au primit cu 23.000.000 de lei, mai puțin decât anul trecut. Și, cel mai grav, serviciile sociale cu rol în protecția copiilor au primit mai puțin decât s-a solicitat cu 37.000.000 de lei, 370 de miliarde de lei vechi”, a mai explicat șeful administrației județene.

Corneliu Ștefan a făcut și un apel către toți deputații și senatorii dâmbovițeni ”să amendeze proiectul de buget propus de actualul guvern. Sunt în Parlamentul României să-i reprezinte pe dâmbovițeni, indiferent de partidul din care fac parte.

Este inadmisibil ca un județ întreg să sufere din cauza lipsei de viziune a actualilor guvernanți. Bugetul trebuie construit astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor însă, în acest moment, Guvernul Cîțu arată că nu este interesat de România reală și necesitățile acesteia”, a încheiat președintele CJD.

Și primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a declarat revoltat că ”bugetul de austeritate al Guvernului «Nu se poate»” înseamnă ”sărăcie la populație, austeritate în Sănătate și penurie în Educație. Acesta este bugetul propus pe Guvernul «Nu se poate». Cîțu își duce la îndeplinire misiunea de a scoate Sănătatea și Educația de pe lista de priorități a României. Se răzbună pe pensionari înghețându-le pensiile, îi pedepsește pe copii tăindu-le alocația, își lovește de studenți, îi sancționează pe medici, profesori și alți bugetari și îi lasă să moară pe fermieri. În același timp, liderii coaliției plătesc «taxa de protecție» la serviciile secrete majorând cu 50% bugetul SPP”, a precizat, printre altele, edilul municipiului reședință de județ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!