Scandal în Dâmbovița și Giurgiu după vizita premierului Orban, deși campania electorală s-a încheiat

Publicitate

Deși campania electorală s-a terminat în 26 septembrie, la ora 07.00, în Dâmbovița și Giurgiu, scandal după vizita premierului Ludovic Orban.

După apariția imaginilor cu vizitele premierului, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune plângere la DNA.

”Deși campania electorală s-a terminat în această dimineață la ora 07.00, premierul Ludovic Orban și președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, merg prin localitățile dâmbovițene pentru a promova candidații propuși de liberali pentru primării și consilii locale.

Prima oprire a fost în târgul din comuna Lungulețu, iar alături de cei doi a fost și candidatul PNL la primăria localității.

Este inadmisibil ca legea să fie încălcată de asemenea manieră, iar instituțiile abilitate să nu reacționeze.

PNL demonstrează, încă o dată, că încălcarea legilor în vigoare a devenit adevărata doctrină a partidului.

Într-un dispreț total față de lege și de alegători, premierul Ludovic Orban, președintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, alături de candidații PNL din mai multe localități dâmbovițene fac în continuare campanie electorală pe străzi. Orban și Guran au fost în comunele Tărătașeti și Lungulețu, promovând candidații PNL din cele două localități.

Încălcarea flagrantă a normelor legale arată că PNL este dispus să facă orice pentru a mai câștiga capital electoral.

Solicităm instituțiilor competente să ia măsurile de rigoare, chiar dacă este vorba de premierul României”, a transmis Organizația PSD Dâmbovița pe contul de Facebook.

Și liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre a reacționat după aceste vizite: ”PNL și Orban: respect ZERO pentru legi și oameni! Ticăloșie fără margini din partea lui Orban și a PNL în Dâmbovița! Cât de disperați să fie încât să nu le pese de lege, de nimic? Deși campania electorală e încheiată, pentru Orban și PNL nu contează acest lucru! Ceea ce a făcut Ludovic Orban azi în Dâmbovița reprezintă o încălcare grosolană a legii, o sfidare a legislației electorale, a oricăror norme ale unei democrații. Dar când a contat pentru Orban și PNL legea? Ei știu doar cum să o încalce. La toate aceste încălcări ale legii de către PNL și Ludovic Orban nu vom asista impasibili. ALDE Dâmbovița va depune plângere cu privire la această încălcare a legislației electorale de către PNL-ul lui Orban și Iohannis, unică în istoria democrației românești!” a transmis Ionel Petre pe Facebook.

Contactat de Libertatea, prim-ministrul Ludovic Orban a susținut că nu a făcut campanie electorală în locurile unde a fost. „Nu am cerut nimănui să voteze cu nimeni, pur și simplu m-am întâlnit cu niște colegi. Îmi petrec ziua de sâmbătă unde doresc”, a fost reacția premierului liberal

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!