Scandal artificial apărut în jurul divizionarei C FC Pucioasa. “Noi nu facem jocurile nimănui”

Publicitate

Ionuț Parghel
Obiectivul în campionat s-a schimbat pentru FC Pucioasa. De la promovarea în Liga a 2-a s-a trecut la o clasare în primele 5-6 locuri la finalul campionatului. Mai mult de atât, în jurul divizionarei C dâmbovițene a apărut și un mic scandal artificial. Finanțatorul lui U. Craiova 1948, Adrian Mititelu, a acuzat Pucioasa că ar fi primit 10 000 de euro de la Turnu Măgurele că i-ar fi încurcat echipa sa în meciul programat în a treia etapă a campionatului.

Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro antrenorul Cristian Bălașa a vorbit pe larg despre acest scandal artificial, evoluția echipei din primele etape și noile obiective ale clubului.
Rep:.Domnule Bălașa, cum caracterizați debutul de campionat al echipei FC Pucioasa? Sunteți mulțumit de evoluția echipei în primele patru etape?
Ca și evoluții ale jucătorilor sunt mulțumit. În schimb, ca puncte acumulate, mai puțin. În mare parte evoluția echipei de până acum mă mulțumește.
Rep:. Credeți că se puteau obține mai multe puncte în primele patru etape?
Cu siguranță da. Dacă eram puțini mai atenți puteam obține mai mult. Cel puțin în meciul cu CS U Craiova II, de acasă, puteam să obținem cel puțin un punct sau poate chiar victoria. Aș putea spune că am avut neșansă. La cum s-a desfășurat meciul și la ocaziile avute meritam victoria. Dar, așa se întâmplă când nu ești atent, când nu gestionezi bine unele faze, ocaziile se răzbună, iar fotbalul te pedepsește.
Rep:. După ce ați văzut într-o măsură cum stau lucrurile în seria C3, se mai poate vorbi la Pucioasa de promovare în Liga a 2-a?
Obiectivul promovării a fost pur și simplu pus de mine înainte de alcătuirea seriilor. Sicer, nu credeam că vom avea o serie așa de grea în acest campionat. Până acum jocul îmi dă speranțe că vom termina campionatul în primele 5-6 locuri din clasament. În iarnă dacă vom mai completa lotul cu trei jucători buni sunt încrezător că putem termina campionatulă în apropierea podiumului.
Rep:. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor finanțatorul de la U. Craiova, Adrian Mititelu a acuzat Pucioasa că ar fi primit 10 000 de euro de la Turnu Măgurele, pe motiv că ați încurcat echipa lui să nu câștige. Este adevărat un astfel de lucru?
Nu este nimic adevărat în acest sens. Noi în România încercăm să ne uităm în grădina altuia și nu vedem mizeria din casa noastră. La meciul cu U. Craiova 1948 noi am avut în teren cinci jucători care au servicii și care au venit de la schimbul unu, iar ei au avut cinci jucători care au evoluat în Liga I. Salariul maxim la Pucioasa este de 1 200 de lei, iar la Craiova salariul mediu este undeva la 2 500 – 3 000 de euro pe lună. Trebuie ținut cont și de faptul că noi în ultimele 30 de minute am jucat în inferioritate numerică. Adrian Mititelu în loc să caute <<buba>> la echipa lui, el se uită la noi sau la FC Voluntari II. În cel mai scurt timp vom da și un comunicat de presă în acest sens pe adresa clubului în care vom spune adevărul, așa cum vi-l spun și vouă în acest interviu. Noi nu facem jocurile nimănui. Noi încercăm să jucăm cât mai bine, jucătorii au salarii, au prime din partea clubului. Ei erau bucuroși pentru că dacă faceau patru punctele în primele trei etape acumulau niște bani. Așa s-au mai iscat discuții și când eram la Aninoasa când nu a promovat Piteștiul în primul an sau mai apoi cu Petrolul și Alexandria, sezonul precedent. Încercăm să ne apărăm șansele cât putem de corect.
Rep:. De ce credeți că s-a ajuns la astfel de speculații?
Pentru că Mititelu este un om care investește în fotbal. Având galerie, având suporteri pătimași el încearcă pe undeva să înlăture <<subiectul>> Craiova cu alte subiecte, precum acesta. Adică, să mute atenția de la echipa lui la alte echipe tocmai pe neputința lor. Să ai șapte jucători care au evoluat în Liga I și alți șapte jucători care au evoluat în Liga a 2-a, iar echipa să nu joace reprezintă o problemă. Noi nu avem așa ceva și am terminat neînvinși în fața lor.
Rep:. Care e situația financiară a Pucioasei?
Deocamdată stăm foarte bine. Salariile și primele sunt la zi. S-a achiziționat un nou echipament de joc. Stăm bine și sperăm să stăm și mai bine.
Rep:. Se poate spune că suporterii reprezintă un atuu al Pucioasei la meciurile din acest campionat?
Sincer, pe undeva este adevărat ce mă întrebi. Aș fi accentuat acest subiect și mai mult dacă aveam și o galerie. Ca și număr este ok. La meciurile de acasă ne susțin în jur de 1 000 de spectatori. Dar, sunt si momente când echipa trebuie încurajată și mai frenetic. Un astfel de moment a fost la jocul cu Craiova II, când în ultimele zece minute noi atacam, iar ei nu ne susțineau așa cum ne doream noi. Atâta timp cât vor fi rezultate și ei vor fi prezenți la stadion. Sperăm să vină în număr și mai mare. Avem ceva promisiuni că încet-încet se va forma și o galerie.
Rep:. Este Pucioasa cea mai mare provocare pentru dumneavoastră în cariera de antrenor principal.
Nu este. Pentru mine doar obiectivul echipei este îndrăzneț. În proiectul acesta sunt mai mulți oameni lângă mine și îmi este mai ușor să lucrez la capacitate maximă. Ca și obiectiv este o mare provocare. În trecut am fost secund la Viitorul Constanța, iar acolo se vorbea de Cupa UEFA. De asemenea, am fost secund la Chiajna unde se vorbea de promovarea în Liga I. Eu sper să fac treabă bună la Pucioasa. Antrenând o echipă nouă și mutându-mă într-un oraș precum Pucioasa este o provocare. Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor oamenilor de aici și să facem o treabă bună cu echipa cu care am plecat la drum.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!