A șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech ajunge astăzi în România

Publicitate

Astăzi, 25 ianuarie, ajunge în România a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 92 430 de doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite astfel:

-Centrul Regional de Distribuție București: 35 100 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11 700 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10 530 doze;

-Centrul regional de Distribuție Constanța: 9 360 de doze;

Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7 020 doze;

Centrul Regional de Distribuție Iași: 11 700 de doze;

Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7 020 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utilize doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate public județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccine ar urma să fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

De asemenea, CNCAV precizează că pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

“Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale”, conform vaccinare-covid.gov.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!