Sărbătorile de Crăciun, neliniștite în vestul Europei! Franța, Italia, Spania și Regatul Unit, în plină furtună de Omicron, mii de zboruri anulate

Publicitate

Sărbătorile de Crăciun, mai neliniștite ca niciodată în partea de vest a Europei, după ce, așa cum arată datele statistice, mai multe țări se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, de data asta cu varianta Omicron!

Peste 2.000 de zbouri din întreaga lume au fost anulate înainte de Crăciun din cauza răspândirii accelerate a variantei africane a coronavirusului. Aproape un sfert dintre acestea sunt zboruri din Statele Unite.

Potrivit digi24.ro, multe companii au invocat noul val al pandemiei, care afectează în special echipajele, ca fiind una dintre principalele cauze legate de aceste anulări.

În timp ce în România autoritățile avertizează că ne vom confrunta în curând cu un nou val de îmbolnăviri cu această variantă (cele mai recente date, din 23 decembrie, spun oficial că în țara noastră erau înregistrate 25 de cazuri cu această tulpină), Europa se află deja din nou în mijlocul furtunii Covid.

În Italia au fost întărite din nou restricțiile anti-epidemice, înainte de Crăciun implementându-se interdicții pentru nevaccinați în spațiile publice și intrând din nou obligativitatea măștii în spațiile publice deschise. Petrecerile de Anul Nou în spații deschise au fost interzise, iar cluburile de noapte se vor închide până în 31 ianuarie. Chiar înainte de Crăciun, Italia a raportat un record de infectări de 44.600 de cazuri noi și 168 de decese cauzate de Covid-19.

Nici în Franța, lucrurile nu stau prea bine. Autoritățile au raportat un număr record de infectări – 91.608 de cazuri au fost înregistrate, joi, iar Guvernul francez estima că numărul de infectări va sări rapid de 100.000 în aceste zile. Și în Franța, numărul deceselor zilnice, joi, a fost mare, 179.

Record și în Spania, unde din nou a intrat în vigoare purtarea obligatorie a măștii și în spațiile deschise. Conform datelor worldometers.info, preluate de digi24.ro, Spania a înregistrat 72.912 cazuri, joi, un nou record.

În Regatul Unit, încă din weekendul anterior Crăciunului, la Londra, primarul a anulat festivitățile tradiționale de Anul Nou. Totuși, după cum știu și românii cu rude în Anglia, până acum guvernul britanic a refuzat să impună noi restricții.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!