Săptămâna viitoare ajunge la Târgoviște primul autobuz Mercedes Citaro Hybrid din lotul de 28 achiziționat pe fonduri europene

Vești bune pentru târgoviștenii care folosesc ca mijloc de deplasare transportul în comun.

”Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, cumpărat de către Primăria Târgoviște, a ajuns ieri in România”, a anunțat primarul municipiului, Cristian Stan.

Autobuzul se află la reprezentanța Mercedes-Benz din București, unde este pregătit pentru livrarea care va avea loc săptămâna viitoare.

Reamintim ca între Primăria Târgoviște și Mercedes -Benz a fost semnat, pe data de 28.04.2020, un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca până pe data de 05.03.2021 să fie livrate și următoarele 27 de autobuze.

”Autobuzul Citaro, votat autobuzul anului 2019, reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate.

Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea și rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, München, Rotterdam, Cracovia sau Madrid”, a mai precizat primarul Târgoviștei.

Autobuzele sunt echipate cu: Senzori numărare călători;  Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED; LCD – 21.5″; Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare; Sistem comunicare audio-video sofer-calatori; Computer de bord;  Echipament de vânzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare; Validator dual; Modul comunicații autobuz-CAN; Terminal controlori;  Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz); Sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică.

Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!