Șanțul Cetății de la Târgoviște va fi reabilitat și promovat pe bani europeni

Publicitate

Încă un proiect a primit undă verde în vederea obținerii finanțării europene și pentru obiectivul de patrimoniu “Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei”!

La o zi după declararea conformă și eligibilă a investiției privind construirea unei parcări multietajate în centrul orașului, acum Agenția de Dezvoltare Regională “Sud Muntenia” informează că, în urma verificării fișei de proiect depuse în scopul obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnico-economice în condițiile OUG nr. 88/2020, aceasta a fost declarată CONFORMĂ ADMINISTRATIV și ELIGIBILĂ, obțînând ”DA” la toate criteriiie din Grila verificare Conformitate Administrativă și Eligibilitate”!

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, ”obiectivul specific al investiției, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțate din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numărului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și international”.

Vă reamintim că, la Târgoviște, în urmă cu mulți ani, s-a reușit reabilitarea doar a unei părți din obiectivul istoric Șanțul Cetății, cea cuprinsă în zona Microraionului IX, însă chiar și așa, perimetrul tot are nevoie în continuare de lucrări și de punere în valoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!