Sancțiuni în PSD Dâmbovița, după alegerile locale. Mai mulți președinți de organizații locale care au eșuat au fost înlocuiți cu noi lideri

Publicitate

În Partidul Social Democrat Dâmbovița au început sancțiunile după alegerile locale. Chiar dacă au obținut cele mai multe primării în județ, în urma unor analize la sânge, social-democrații au făcut schimbări la vârful mai multor organizații locale, care au eșuat la scrutinul din 27 septembrie.

Astfel, liderii PSD din localitățile Titu, Găești, Răcari, Băleni, Dărmănești, Finta, Lucieni, Cornești au fost înlocuiți cu noi conducători interimari până în primăvară anului viitor.

Potrivit președintelui PSD Dâmbovița și totodată, noului președinte CJ Dâmbovița, noii lideri din aceste localități au ca obiectiv să se ocupe de alegerile parlamentare, unde PSD Dâmbovița vizează un scor mai bun decât la alegerile locale.

“Pentru a revitaliza viața politică, în anumite organizații, am luat decizii de înlocuire a unor președinți de organizații în mai multe localități și am numit conduceri interimare, care să se ocupe în principal de alegerile parlamentare”, a precizat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă, în  urma primei ședințe de Comitetului Executiv Județean după alegerile locale.

Noi lideri propuși de PSD Dâmbovița în anumite localități sunt: Ionuț Săvoiu (Titu), Carmen, Holban (Răcari), Emanuel Palea (Băleni), Constantin Uță (Dărmănești), Mihaela Pivolau (Finta), Marius Tița (Lucieni), Claudia Gilia (Cornești), iar Găeștiul a rămas, momentan, fără conducere după ce Fănuț Costea și Georgeta Dincă au declinat propunerea.

În schimb, foștii președinți ai organizaților rămân membri de partid și consilieri locali.

Începând cu data de 8 octombrie, PSD Dâmbovița a intrat în precampanie electorală pentru alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie. Social-democrații a anunțat că săptămâna viitoare va finaliza lista de candidați ai PSD Dâmbovița pentru alegerile parlamentare.

Cel mai probabil, pe acea listă se vor regăsi trei dintre actualii parlamentari ai PSD. În schimb, pe aceasta nu se vor mai apărea Corneliu Ștefan, devenit președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, dar și Marian Țachianu, ales primar în comuna Braniștea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!