Sâmbătă de foc pentru pompierii dâmbovițeni! Aceștia intervin în mai multe localități din județ pentru stingerea unor incendii de vegetație

Foto: Arhivă
Publicitate

Sâmbătă de foc pentru pompierii dâmbovițeni! În prezent, aceștia intervin în mai multe localități din județul Dâmbovița pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată.

În comuna Cornățelu, sat Cornățelu, Detașamentul de Pompieri Titu intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La fața locului incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 2000 mp de vegetație uscată.

În comuna Brezoaele, sat Brezoaele, Garda de Intervenție Răcari acționează cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu care afectează o suprafață de aproximativ 3 hectare de vegetație uscată și 1000 mp de cultură de porumb.

În orașul Fieni, Garda de Intervenție Fieni intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1500 mp de vegetație uscată.

În comuna Petrești, pe autostrada A1, la km. 72, Detașamentul de Pompieri Găești intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu care afectează o suprafață de aproximativ 5000 mp de vegetație uscată.

Stop incendiilor de vegetație! 

ISU Dâmbovița reamintește cetățenilor că în cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

În condiții de vânt puternic sau temperaturi foarte de ridicate, cum este și această perioadă, astfel de situații pot deveni periculoase, mai ales dacă în apropierea zonelor de manifestare se află locuințe.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!