Salvarea COS Târgoviște vine de la stat! Ministrul Economiei: “Nu lăsăm industria românească să fie tăiată la fier vechi”

Ministrul Economiei a declarat, vineri după-amiază, la Târgoviște, că nu va lăsa industria românească să moară, dar și în special Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște . Virgil Popescu a anunțat un plan de relansare al COS Târgoviște, îngropat în datorii de ANAF.

Acesta a transmis că activele funcționale ale COS vor fi preluate de stat în contul datoriilor la ANAF, înființându-se o societate comercială nouă care se va afla în subordinea Ministerului Economiei, care va prelua inclusiv salariații combinatului.

“Nu lăsăm industria românească  să fie tăiată, nu lăsăm industria românească viabilă, care poate funcționa, să fie tăiată la fier vechi, că așa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem facem. Și știm ce avem de făcut. Ideea cu Ordonanța 60, ordonanță care a fost dată și aprobată în Parlament …era pentru sistemul energetic național. În discuțiile cu sindicatele și cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee: de ce să nu folosim scheletul Ordonanței 60 și pentru industrie? Că presupun că numai aici la dumneavoastră, la COS Târgoviște, poate fi aplicată, și sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcționale industriabile viabile, le putem readuce în circuitul economic”, a precizat Virgil Popescu.

Discuțiile privind noul plan de reorganizare a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște au fost deja demarate.

“Nu are niciun rost ca să tăiem la fiare vechi și să recuperăm niște datorii la bugetul de stat cât se poate recupera din ele, tocmai de aceea Ordonanța 60, care a fost publicată aseară în Monitorul Oficial va fi aplicată la COS Târgoviște, activul funcțional industrial, ca un tot, va fi prelaat în contul datoriilor pe care le are ANAF. Aștept în cursul săptămânii viitoare, ziua de 2 decembrie, colega mea secretar de stat Nicolescu împreună cu cei de la Politici Industriale se vor întâlni cu lichidatorul judiciar, cu administratorul special, la Târgoviște s-au făcut pași deja în avans, s-au făcut analize și vă spun că în foarte scurt timp planul de reorganizare va fi modificat în așa fel încât să poată activul funcțional industrial să poată  fi preluat”, a mai spus Virgil Popescu.

Sursă foto: bazarmedia.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!