Salvarea COS Târgoviște rămâne la stadiul de vis! Angajații combinatului nu au fost băgați în seamă de ministrul Economiei pe durata protestului din capitală

Publicitate

Aproape 100 de angajați ai Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște au protestat, vineri după-amiază, în București, în fața Ministerului Economiei. Cu toții au cerut salvarea combinatului, unde lucrează peste 900 de oameni.

Chiar dacă au mers în capitală, protestatarii nu au reușit să vorbească cu ministrul Economiei. Mai mult de atât, aceștia au întâmpinat și un dispreț total din partea lui Claudiu Năsui, care ar fi invocat faptul că se află într-o ședință la Parlament.

“Suntem aici să vă facem să înțelegeți că acest combinat nu este precum un calculator pe care îl bagi în priză și dai comandă la imprimantă să îți facă oțel special. Ca să facem oțel la Târgoviște, la vremea respectivă, am adus pe alții să ne învețe. Și am învățat să facem oțeluri speciale. Sunt multe de făcut, dar pentru noi nu s-a făcut nimic. Doar s-a mimat că se face” a transmis Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului Valahia, în fața Ministerului Economiei.

De asemenea, acesta a mai transmis că ministrul Claudiu Năsui a arătat dispreț față de angajații COS Târgoviște. “Faptul că am fost la București și domnul ministru Năsui nu a binevoit să coboare până la noi, invocând că este la o ședință la Parlament, arată foarte clar disprețul. Dacă alianța nu merge trebuie să se rupă, dacă merge trebuie să își respecte promisiunile”, a precizat Nicolae Dragodănescu, pentru Agerpres.

Vă reamintim că procedurile de preluare de către stat a activelor COS Târgoviște, rămas unicul producător de oțel beton pentru construcții din România, au fost demarate, inclusiv cu modificarea legislației, de Guvernul Orban, guvern care a promis salvarea societății aflate în insolvență din luna februarie 2013.

Sursă foto: sportmedia.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!