Salvamontiștii dâmbovițeni au participat la un spectaculos exercițiu de salvare din peșteră! Rol crucial jucat de reprezentanții de la Salvaspeo Dâmbovița

Publicitate

Un exercițiu de salvare din mediul subteran speologic a avut loc, week-end-ul trecut în avenul Brătei, parte a masivului Bucegi. Spectaculosul exercițiu a fost organizat se Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Salvamontiștii dâmbovițeni au jucat un rol extrem de important într-un exercițiu de salvare din peșteră.

Scenariul exercițiului a simulat un accident la o adâncime de 70 de metri, punând la încercare abilitățile și coordonarea a 20 de salvatori speologi. Aceștia au fost împărțiți în patru echipe, fiecare având responsabilități specifice în instalarea sistemelor de corzi esențiale pentru extragerea unei victime.

Startul acțiunii de extragere a fost dat de la punctul de comandă instalat la suprafață, imediat ce toate echipele au confirmat instalarea și verificarea sistemelor de corzi, asigurându-se că salvatorii sunt pregătiți să intre în acțiune.

Cu un timp foarte bun,  victima a fost adusă de la o adâncime de minus 70 de metri la suprafață, subliniind eficiența și profesionalismul echipelor de salvatori.

Exercițiile de acest gen sunt esențiale pentru omogenizarea echipelor și pentru îmbunătățirea deprinderilor tehnice ale membrilor Salvaspeo, asigurându-se că aceștia sunt pregătiți să facă față oricăror situații de urgență în mediul speologic complex.

De asemenea, salvamontiștii dâmbovițeni au participat tot în această lună la exercițiul Regional Salvaspeo, desfășurat în Pădurea Ceaiului, județul Bihor.

Exercițiul a avut loc în două peșteri noi, respectiv Avenul Dorina (adâncime – 100 m) și Avenul Berni (adâncime – 65 m), care au fost echipate pentru salvare speologică chiar în timpul desfășurării exercițiului. În cadrul acțiunii, salvatorii au avut de evacuat de la adâncimi mari două victime și au exersat toate tehnicile de salvare specifice mediului subteran speologic.

Sursă foto: Hello Dâmbovița 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!