Salariul minim s-ar putea majora până la sfârșitul anului. Cu ce sumă susține Marcel Ciolacu

Publicitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că există o propunere de majorare a salariului minim cu 200 de lei, venită de la întreprinderile mici și mijlocii. Potrivit acestuia, majorarea ar putea fi chiar anul acesta. Totodată, în această săptămână ar putea fi adoptat pachetul de măsuri pregătit de Executiv, care cuprinde vouchere pentru persoanele cu venituri reduse sau facilități pentru transportatori, scrie gândul.ro.

„Ați văzut totuși flexibilitatea Guvernului de a face ședințe de Guvern în fiecare zi. Sunt toate măsurile, cu tichetele de masă, unde trebuie să vorbim și cu partenerii sociali, pentru că tichetele de masă știți bine că sunt suportate în zona privată și trebuie să vorbim cu partenerii sociali, este și o propunere din partea IMM-urilor, dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, atunci acei 200 de lei să nu fie impozitați cu CAS.

Toate aceste discuții nu se fac într-un glob nici la Parlament, nici la coaliție, nici la Guvern. E o discuție și cu partenerii sociali. Părerea mea e că oricum trebuie venit cât mai repede cu aceste măsuri”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

De asemenea, se pare că majorarea salariului s-ar putea pune în practică în acest an, dar potrivit liderului PSD, întâi trebuie discutată această situație.

„Sunt unele deja convenite cu primul ministru, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază și avem și o valoare aproximativ 700 milioane de euro. Trebuie mărită valoare annominală a tichetelor de masă, așteptăm până mâine calculele de la dl Câciu, vom găsi calea cea mai bună. Problemele au plecat de la liberalizarea haotică în energie, trebuie să și-o asume cei care au făcut-o. Intrăm pe efectele scumpirilor la energie, ca să le diminuăm. Poate deducerea accizei la transportatori, sunt mai multe propuneri”, a mai spus acesta, potrivit gândul.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!