Salariul minim ar putea fi majorat cu 8% – 12%. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu știe, însă, când

Publicitate

În ultima perioadă au fost mai multe discuții legate de majorarea salariului minim, fiind un fapt esențial în țara noastră, mai ales în contextul în care se impun schimbări la nivel european. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în acest moment sunt în derulare câteva negocieri, însă nu se poate spune clar când se va ajunge la majorarea promisă:

„În acest moment suntem în etapa de negociere între patronate şi sindicate, iar Guvernul are propria proiecţie cu privire la capacitatea de susţinere a majorării salariului minim. În mod firesc, majorarea salariului minim se face de la începutul anului. Însă, dacă această situaţie a creşterii preţurilor va evolua negativ, luăm în calcul şi o majorare mai rapidă”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Ziarulunirea.ro.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a declarat că urmărește ca majorarea salariului minim să se realizeze fie pe 1 noiembrie, fie pe 1 decembrie, în acest an. Potrivit acestuia, procentul de creștere ar fi 8%, având în vedere că rata inflației se apropie de 5%. Legat de această problemă,  preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) Cartel ALFA, Bogdan Hossu, spune că majorarea reală va fi de 1%, pentru ca inflația va crește treptat, până la 7%, potrivit Ziarulunirea.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!