Salariile bugetarilor vor fi înghețate în 2022, în afara celor din Sănătate și Educație. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Publicitate

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a anunțat vineri după ședința de Guvern  principalele măsuri fiscal-bugetare adoptate. Legea salarizării va fi adoptată pentru toți salariații, cu excepția salariilor din sănătate și educație, care vor continua să crească conform legislației, potrivit Alba24.ro.

”Din perspectiva legii salarizării, avem o prorogare aplicării legii 153, cu excepția a două sectoare: sănătate și educație. Am stabilit că, de la 1 ianuarie 2022, pe perioada iernii, TVA la energia termică va fi de 5%. O altă măsură a fost tva redus la 5% pentru locuințele care ajung la 140.000 euro, pentru o locuință. Am luat și alte măsuri care vor duce la transparentizare și la creșterea colectării veniturilor”, a declarat Adrian Câciu.

De asemenea, acesta a adus clarificări referitoare la tichetele cadou. De la 1 ianuarie, acestea se vor da, însă doar propriilor angajați, fiind interzisă acordarea de către terți.

S-a mai decis introducerea contribuției de sănătate pe pensiile care depășesc 4.000 de lei, doar pentru diferența care depășește acest nivel: este vorba și despre pensii speciale și de serviciu. O altă măsură decisă este reincriminarea ca infracțiune a faptei de neplată a stopajului la sursă. Mediul economic a ajutat ca formularea să nu fie ambiguă, a spus ministrul Finanțelor.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!