S-a publicat proiectul de lege prin care medicii nevaccinați vor fi suspendați 30 de zile! După această perioadă, cadrele medicale pot pierde locul de muncă

Publicitate

Ministerul Sănătății a publicat proiectul de lege prin care medicii care nu au certificat verde vor fi suspendați prin contract timp de 30 de zile. După această perioadă, dacă lucrurile nu s-au rezolvat, angajatorul poate alege fie prelungirea perioadei de suspendare, fie desfacerea definitivă a contractului de muncă, se arată în proiectul de lege.

”În unitățile publice măsura încetării contractului în baza cărora își desfășoară activitatea personalul este necesară pentru a crea posibilitatea încadrării pe acele posturi a altor persoane, în vederea asigurării continuității activității, ținând cont de faptul că în unitățile respective numărul total al posturilor este limitat prin acte normative.”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății, potrivit Antena3.ro.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, a declarat că prin acest proiect urmărește creșterea numărului de persoane vaccinate, astfel încât să asigure siguranța pacienților.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!