„S-a născut o nouă stea a muzicii populare”, dâmbovițeanul Arsenie Țiple. La 13 ani, a impresionat publicul și juriul de la „Românii au talent”

Publicitate

Vineri, 1 martie, a urcat pe scena sezonului 14 „Românii au talent” (RAT) unul dintre cei mai talentați elevi ai clasei de canto a Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu” din Târgoviște. RAT este cel mai urmărit show de televiziune, difuzat de postul național ProTV.

La 13 ani, Arsenie Țiple, din satul Mărcești – Dâmbovița, este cunoscut drept „copilul minune al muzicii populare” și, așa cum ne-a obișnuit, și de data aceasta a făcut pur și simplu spectacol.

Arsenie cântă și simte ce cântă, pur și simplu se bucură enorm să transmită publicului și audienței harul său: vocea minunată și dragostea pentru cântecul popular românesc. A interpretat o binecunoscută melodie a regretatului artist popular Liviu Vasilică, într-o orchestrație deosebită.

Înainte de orice, Arsenie și-a prezentat cu mândrie și bucurie familia și a dezvăluit de unde a moștenit dragostea pentru muzica populară.

Extrem de talentat, fiul artiștilor Cristina Dan și Yuriy Țiple, a adus zâmbete pe fețele spectatorilor care s-au prins în joc pe muzica lui și a câștigat aprecierea imediată a celor patru arbitri.

Tatăl său este un cunoscut cântăreț de operă, iar mama este profesoară de canto. Cei doi părinți împărtășesc pasiunea pentru muzică cu fiul lor și cântă împreună cu el.

„Ai o voce extraordinar de frumoasă! Lasă mișcările astea să vină natural, nu le mai forța, asta așa ca un sfat. De drag îți spun pentru că vocea ta este suficientă și chipul tău frumos, dar și faptul că te-ai îmbrăcat în costum popular. Cred că toate vin cu timpul, cu experiența de scenă, de evenimente la care mergi să cânți. Important este că ai o voce extraordinară și o tehnică vocală extraordinară”, i-a spus Andra lui Arsenie Țiple, care a apreciat și costumul său popular și, bineînțeles, a votat momentul cu „Da”.

Andi: „De la mine intră un mare da”; Dragoș: ”Și de la mine ai Da”; Mihai: „O să votez momentul tău cu Da”.

Arsenie, câștigător al mai multor concursuri și festivaluri naționale de muzică populară, a plecat astfel acasă cu 4 de „Da” și cu mențiunea lui Pavel Bartoș că „s-a născut o nouă stea a muzicii populare, un star numit simplu: Arsenie”.

Succes în etapa următoare, Arsenie!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!