S-a încheiat prima ediție a Zilelor Județului Dâmbovița. Cinci zile de evenimente care au atras peste 30.000 de dâmbovițeni și turiști

Publicitate

S-a încheiat prima ediție a Zilelor Județului Dâmbovița, o săptămână de evenimente culturale, muzicale, festive care au avut ca scop nu doar marcarea celor 510 ani de atestare documentară a județului, ci și promovarea Dâmboviței, cu tot ce are ea mai frumos, oameni, locuri, monumente și clădiri istorice.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a făcut astăzi o sinteză a perioadei 1-5 iunie, când Zilele județului Dâmbovița au atras peste 30 de mii de dâmbovițeni și turiști la manifestările pregătite de organizatori la Curtea Domnească din Târgoviște/

”Acordarea Înaltpreasfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon pentru merite incontestabile a primului titlu de Cetățean de Onoare al județului Dâmbovița și Gala de Excelență a județului Dâmbovița – eveniment în cadrul căruia i-am premiat pe cei care s-au implicat în promovarea județului nostru, au fost două dintre evenimentele de referință ale primei ediții a Zilelor județului Dâmbovița”, a declarat președintele CJD.

Totodată, Corneliu Ștefan a reaminitit cele mai interesante și atractive manifestări din cadrul acestei prime ediții:

Gala Școlii de Arte ”Octav Enigărescu”, Opera Comică pentru Copii, redeschiderea Turnului Chindiei cu invitați de marcă, printre care prof.univ.dr. Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, personalitate care și-a început cariera chiar la Curtea Domnească.

De asemenea, Curtea Domnească a fost gazda unor concerte extraordinare susținute Orchestra Populară Chindia, Orchestra Simfonică Muntenia, Direcția 5 și Provincialii și a spectacolului folcloric din ultima seară, susținut de Orchestra Populară Lăutarii, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

Punctul culminant al zilei de sâmbătă a fost spectacolul de laser și videomapping care a atras la Curtea Domnească mii de oameni.

Și la Peștera Ialomiței iubitorii muzicii simfonice au avut parte de un moment inedit chiar în interiorul peșterii, vizitatorii Casei Romanței au fost martorii unui concert dedicat genului, iar la Pucioasa, orchestra Chindia a oferit o seară de muzică populară locuitorilor din orașul-stațiune și celor din zonă.

”Le mulțumesc sutelor de sportive care au participat la competițiile Campionatului Județean de Fotbal, Campionatului de tenis cu piciorul, cicliștilor de la Potlogi MTB Challenge 2022, celor 200 de baschetbaliști din toată țara participanți la turneul de 3×3, tenismenilor înscriși în concurs.

Mulțumirile noastre merg către cei mai mici dintre dâmbovițeni care au asistat la Maratonul poveștilor,  dar și către meșterii populari și Asociației Horeca pentru promovarea produselor specifice județului nostru și a turismului dâmbovițean.

Scriitorii și publiciștii dâmbovițeni au fost o parte importantă a acestor evenimente, la fel ca și elevii clubului de robotică.

Pot spune că scopul principal al acestor zile a fost atins: promovarea județului Dâmbovița, a istoriei, a culturii noastre și a oamenilor care, zi de zi, schimbă acest județ din bine în mai bine!

Mulțumim tuturor! Ne revedem în 2023, la cea de-a doua ediție”, a declarat președintele CJD.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!