S-a decis! Cei care îngroapă, ard și incendiază deșeuri vor primi pedepse cu închisoarea. Cresc sancțiunile și pentru cei care dau foc miriștilor

Publicitate

Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni! Guvernul a adoptat, astăzi, 6 aprilie, o ordonanță de urgență care prevede închisoare pentru cei care recurg la astfel de lucruri nocive mediului. Astfel, cine va fi prins se poate alege cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani

“Aceste practice afectează grav mediul înconjurător și a decis Guvernul că pentru aceste practice să fie o pedeapsă cu închisoarea de la trei la cinci ani. Am susținut de fiecare dată necesitatea înăspririi pedepselor în gestionarea nelegală a deșeurilor”, a precizat Tanczos Barna, ministrul Mediului. Potrivit acestuia, incendierea și îngroparea deșeurilor afectează aerul și calitatea apelor subterane.

Ministrul Mediului a transmis că a fost aleasă varianta ordonanței de urgență “pentru că nu mai putem aștepta”, iar prevederile acesteia se vor aplica la scurt timp după apariția în Monitorul Oficial.

Totodată, ministrul Mediului a spus că au fost majorate amenzile pentru abandonarea deșeurilor. Astfel, pentru amenda pentru persoana fizică începe de la 10.000 lei pentru deșeurile abandonate, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 până la 70.000 de lei, amendă contravențională.

În ce privește arderea miriștilor, ministrul a anunțat că amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 7.000 – 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 50.000 și 100.000 de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!