Rusia cere examinarea medicală și amprentarea cetățenilor străini. Măsurile sunt asemănate cu cele din timpurile comuniste

Publicitate

Rusia a anunțat că introduce examinarea medicală și amprenta pentru cetățenii străini. Astfel, a fost adoptată o nouă legislație care prevede efectuarea unor verificări medicale elaborate la fiecare trei luni începând de anul viitor, inclusiv analize de sânge şi raze X sau examinări CT pentru unii, scrie Adevărul.ro.

Măsura a fost puternic criticată, având în vedere că ar putea scădea considerabil numărul de turiști sau de antreprenori care-și desfășoară activitatea pe teritoriul Rusiei. Noile prevederi spun că străinii trebuie să se testeze de tuberculoză, sifilis şi HIV. Rezultatele trebuie trimise autorităţilor ruse responsabile cu imigraţia, iar amprentarea este, de asemenea, obligatorie. Dacă cineva refuză să se supună regulilor, riscă să rămână fără permis de lucru, potrivit sursei ciate.

Măsurile au fost puternic criticate, având în vedere că în ciuda dorințelor autorităților de menține bunăstarea țării, regulile ar putea fi integrate în categoria de discriminare. De asemenea, deocamdată nu este sigur dacă persoanele ale căror analize nu vor fi optime vor trebui să părăsească țara.

Totodată, au existat deja cazuri de persoane care au ales să părăsească Rusia din cauza faptului că se simțeau supravegheate îndeaproape, doar pentru că aveau o altă cetățenie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!