Rusalii cu mii de polițiști în stradă

Publicitate

Încă din prima zi din minivacanța de Rusalii, în țară, potrivit unui comunicat al Poliției Române, se află în stradă, la datorie, peste 9000 de polițiști de la toate structurile. Zilnic, inclusiv în Dâmbovița, peste 1.400 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu 319 aparate radar în întreaga țară. În acţiuni, pentru un răspuns rapid la situațiile din trafic, poliţiştii vor fi sprijiniţi de un elicopter al IGAv.

Totodată, în special pentru ziua de luni, 28 mai, când se anticipează creșteri infernale ale numărului de mașini pe străzi, conducătorii auto vor fi informaţi permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al Poliției Române.

În Dâmbovița, polițiștii vor fi prezenți în special pe principalele artere ce leagă județul de stațiunile turistice montane și de zonele de agrement. Se vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!