Românii care se întorc din Grecia sau Bulgaria nu vor mai sta în izolare după vacanță

Publicitate

Românii care și-au făcut planuri de vacanță pentru Grecia sau Bulgaria, vara aceasta, ar putea fi scutiți de procedura de izolare la întoarcerea în țară. Conform Digi24, premierul Ludovic Orban a transmis în ședința Biroului Politic Central că în aceste zile se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după data de 15 iunie și care să le permită celor care vor să se bucure de soare pe plajele elene sau de o excursie în Bulgaria să revină în România fără condiția de a intra în izolare pentru 14 zile.

Institutul Național de Sănătate Publică și Departamentul pentru Situații de Urgență monitorizează situația din cele două țări pentru a vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5. Decizia vine după revizuirea evaluării epidemiologice realizată de România la începutul lunii aprilie. De atunci și până acum, însă, epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în cele două state europene.

La ora actuală în Grecia au fost raportate 2 937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morți, iar în Bulgaria erau  2 538 de astfel de cazuri și 144 de decese, a relatat Digi24.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!